Search in the website:

  • Home
  • / MUSESCORE & REMIX MASTERCLASS (ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ)

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Η νεότερη μας σειρά από σεμινάρια είναι προϊόν συνδυασμού των υπηρεσιών που ήδη προσφέρονται και απευθύνεται σε μουσικούς, μουσικούς παραγωγούς, djs και όλους όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην μουσική παραγωγή του σήμερα.

Το σεμινάριο «Musescore» αφορά το καινοτόμο πρόγραμμα μουσικής σημειογραφίας που είναι διαθέσιμο δωρεάν και αριθμεί ήδη μια τεράστια κοινότητα χρηστών. Το «Remix Masterclass» είναι ένα αποκλειστικό σεμινάριο που δημιουργήθηκε στα Grey Studios με σκοπό την επαφή και εισαγωγή στην λογική της παραγωγής μιας ολοκληρωμένης μουσικής διασκευής.

Το σεμινάριο «Artistry by Inspiro» έχει την δημιουργική φύση του ονόματος του εμποτισμένη σε όλο του το φάσμα. Ο αναγνωρισμένος Έλληνας παραγωγός σε ρόλο εμπνευστή τροφοδοτεί με ιδέες καθώς καλλιεργεί τον τρόπο σκέψης του σύγχρονου μουσικού παραγωγού με σκοπό την πρωτότυπη μουσική παραγωγή.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

« MUSESCORE »

Το Musescore είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λογισμικό μουσικής σημειογραφίας. Ο χρήστης μπορεί να γράψει μουσική, να την ακούσει ή ακόμα και να κατεβάσει δωρεάν παρτιτούρες από το ίντερνετ. Το πρόγραμμα είναι στα Ελληνικά, την μετάφραση του οποίου την έκανε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Κέρκυρας. Προσφέρει ένα πολύ εύχρηστο και ευέλικτο περιβάλλον ενώ παράλληλα κυκλοφορεί σε Windows, Mac-OS, Linux, iOS και Android.

Η τεράστια κοινότητα χρηστών του προσφέρει μια πληθώρα από δωρεάν plugins που επεκτείνουν τις δυνατότητές του. Χρησιμοποιείται τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από επαγγελματίες συνθέτες επειδή συνδυάζει τόσο ένα πολύ εύκολο, φιλικό και γρήγορο γραφικό περιβάλλον όσο και την υψηλή ποιότητα, ευελιξία και ταχύτητα.

« ARTISTRY BY INSPIRO »

Ένα πραγματικά μοναδικό σεμινάριο για όλους όσους θέλουν να κατανοήσουν και να μάθουν την τέχνη του Remixing σε βάθος, ανεξάρτητα απο το επίπεδο τους στην μουσική παραγωγή. Το Remix Master class απευθύνεται σε Dj’s παραγωγούς που θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους Remix ή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στη δομή και τα μυστικά ενός επιτυχημένου Remixed Track.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε φυσικό περιβάλλον studio το οποίο λειτουργεί δημιουργικά στην εμπειρία και την εκμάθηση και η συνολική του διάρκεια είναι 12 ώρες. Στα πλαίσια του χρόνου, εξηγούνται και αναλύονται επεξεργαστές ήχου σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο και η χρήση τους στην διασκευή κομματιών, τα DAW Cubase και Ableton ως πλατφόρμες εργασίας, και φυσικά πολλά πολύτιμα music production tips και μυστικά της συγκεκριμένης τέχνης.

Με απλό και παράλληλα πολύ αποτελεσματικό τρόπο ο ενδιαφερόμενος εργάζεται παραγωγικά ενώ δίνεται έμφαση στην προσωπικότητα και τα ακούσματα του, στοιχεία που παίζουν σημαίνοντα ρόλο στη μετέπειτα δημιουργία της μουσικής του ταυτότητας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη του ταλέντου του μουσικού παραγωγού για τη παραγωγή ενός πραγματικά επιτυχημένου μουσικού έργου και οι βάσεις για μια συνέχεια στην μουσική βιομηχανία!

« REMIX MASTERCLASS »

Αυτό το 6ωρο ατομικό σεμινάριο έχει δημιουργηθεί κατ αποκλειστικότητα στα Grey Studios Athens και σκοπό έχει την εισαγωγή στη μουσική παραγωγή και ειδικότερα την διασκευή μουσικών κομματιών. Ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με το πρόγραμμα μουσικής παραγωγής της επιλογής του σε επίπεδο που του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει βασικές λειτουργίες και να διασκευάσει αγαπημένα του έργα όπως εκείνος φαντάζεται.

Μέσα από συνεργασία με τον εκπαιδευτή παραγωγό παρουσιάζονται και αναλύονται οι βασικές αρχές της μουσικής και της ρυθμικής αγωγής που απαιτούνται καθώς επίσης γίνεται αναγνώριση και επεξήγηση της δομής ενός μουσικού κομματιού, βασικά συστατικά για ορθή διασκευή άσχετα από το μουσικό είδος. Κατά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο ενδιαφερόμενος βρίσκεται σε σημείο που μπορεί να εργαστεί πάνω σε μουσικά κομμάτια και να αποτυπώσει την προσωπική του αισθητική και δημιουργική ιδέα με τον τρόπο που επιθυμεί.

« ΗΧΟΛΗΨΙΑ »

Όλες οι ενότητες μαθημάτων προσφέρονται σε μορφή ιδιαίτερου σε στουντιακό περιβάλλον με αναλογία ενός μαθητή ανά εκπαιδευτή και είναι σχεδιασμένες ώστε να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος
για πρακτική εξάσκηση στον ενδιαφερόμενο.